vrijdag 18 september 2015

DOMEINNAAM

Wanneer men mij in het buitenland vroeg waar ik vandaan kwam, zei ik nooit "Nederland", maar "Amsterdam". Ik voel me namelijk meer 'Amsterdammer' dan 'Nederlander'. Het heeft dus niets te maken met wat ik in Het PAROOL las: AMSTERDAM is wereldwijd een sterker merk dan NEDERLAND. Dat is dan weer een tekst die eigenaren van een website ertoe moet bewegen een domeinnaam te kiezen met .amsterdam i.p.v. .nl.

Ik beheer al jaren de website Beggar.nl, maar ik ben ook weer niet zo chauvinistisch dat ik dat zou willen veranderen in Beggar.amsterdam.

Die geciteerde tekst is overigens terug te vinden op een reclameposter die hangt in een abri op de Rotterdamse Coolsingel. De reclameposter (...) krijgt er goed van langs op de Facebookpagina van RTV Rijnmond. Toespelingen dat er maar een baksteen doorheen moet, worden afgewisseld met gepikeerd commentaar. 'Het verlangen naar een eigen domeinnaam benadrukt de arrogantie en trots van de gemiddelde Amsterdammer', reageert ene Tom Janssen. Welke Rotterdamse eigenschap wordt er dan benadrukt door de wens van een baksteen door de abri of andere uitingen van gepikeerd zijn door 'Amsterdamse' uispraken?

Ik begrijp trouwens die Rotterdamse irritatie niet. Wat mij betreft behangen ze alle abri's in Amsterdam met teksten als 'Rotterdam voetbalt beter dan Amsterdam', '010 komt vóór 020', "Geen Rotterdam dan Amsterdam" en wat ze verder nog kunnen bedenken.