woensdag 20 maart 2013

Pleegzorg

Turken in Turkije en Turken in Nederland (d.w.z. Nederlanders van Turkse afkomst) zijn hevig verontrust, want een 'Turks' jongetje is opgescheept met twee pleegmoeders, die ook nog eens lesbisch zijn. Dat past niet bij de Turkse cultuur en ook niet bij het islamitisch geloof. Dat geloof ik direct en ik gun iedereen de mogelijkheid zo veel als mogelijk naar eigen overtuiging het eigen leven in te richten. Ik ben niet bang voor 'islamisering' van Nederland. Van mij mogen er moskeeën gebouwd worden en mag er ritueel geslacht worden. Turkse pizza's mogen ook, al geef ik de voorkeur aan Italiaanse.

Waar gaat het hier eigenlijk om? De Turkse moeder van het jongetje (en hele volksstammen Turken) vindt het vreselijk dat haar zoontje wordt opgevoed door twee lesbische en, naar ik aanneem: niet-islamitische - vrouwen. Dat jongetje werd bij pleegouders ondergebracht, omdat het (naar goed islamitische/Turkse beginselen?) met een gebroken arm en onder de blauwe plekken in een ziekenhuis was opgenomen. Hebben ze dat jongetje (inmiddels 9 jaar oud) eigenlijk gevraagd of hij bezwaar heeft tegen twee lesbische moeders en of hij de voorkeur geeft aan een Turks/islamitische opvoeding boven een Hollands/(mogelijk) christelijke opvoeding?

Mogen Turken (in Turkije) opvattingen wereldkundig maken over 'onze' pleegzorg? Natuurlijk mogen ze dat. Door de jaren heen hebben wij immers ook te pas en te onpas onze mening gegeven over toestanden in een buitenland waar we het niet mee eens waren. Wat mij betreft haalt Matthijs van Nieuwkerk meneer Erdogan naar DWDDrrrrr om zijn gal te spuwen over onze assimilerende politiek. Kan Matthijs snedig vragen wanneer christenen in Turkije weer eens een kerk mogen bouwen.