zondag 21 december 2014

Winkel

Toen ik een paar jaar geleden naar Amserdam-Noord verhuisde, stapte ik een paar maanden daarna ook over naar een andere zorgverzekeraar: Agis. Niet vanwege de lage premie, maar omdat die 'om de hoek' nog een winkel had. Mocht ik problemen hebben, dacht ik, hoef ik niet te bellen en op allerlei knopjes te drukken, dan kan ik gewoon met een echt mens vis á vis praten.

Inmiddels is die winkel al een tijdje verdwenen en Agis zelf ook. Die is nu gewoon Zilveren Kruis geworden en Zilveren Kruis is, net als Agis, eigenlijk Achmea.  Nu zag ik gisteren een commercial van Zorg en Zekerheid en die heeft, werd er gezegd, "winkels waar je gewoon kunt binnenlopen". Dat vond ik interessant, dus ik ging meteen googelen op "zorg en zekerheid winkels". Dit kreeg ik te zien:

"Heeft u een vraag of opmerking, wilt u besparen, korting, advies, uw verzekering vergelijken of gezinsleden meeverzekeren? Wilt u hierover graag persoonlijk contact met één van onze medewerkers? Zij staan u graag te woord!"


Amsterdam is, dacht ik, niet de meest onbelangrijke gemeente van Nederland, maar er is geen winkel van Zorg en Zekerheid. De dichtstbijzijnde is in Amstelveen. Dat is 16,2 km fietsen vanaf mijn woning. Ik zou bij Zorg en Zekerheid ook nog eens een euro of vijf per maand duurder uit zijn dan bij Zilveren Kruis.

Wat is marktwerking in de zorg toch fijn!