donderdag 19 november 2015

BREIN

Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud (28) is mogelijk het brein achter de terroristische daden in Parijs, schrijft Het PAROOL. Dat 'brein' doet denken aan een zeer slim persoon die een ingenieus plan heeft bedacht, maar hoe ingenieus waren die aanslagen in Parijs eigenlijk?

De aanslag op het Stade de France is in feite mislukt. Er zijn buiten het stadiom zelfmoordbommen ontploft, die kennelijk bedoeld wairen om binnen te ontploffen, om veel slachtoffers onder het publiek te maken. Maar de beveiliging van het stadion was zodanig dat ze niet naar binnen konden gaan.

Wat voor geniaal brein is er nodig om te organisren dat een een aantal personen op verschillende plekken in het wilde weg op publiek schiet?

Het is geen geruststellende gedachte dat je voor terrorisme echt geen meesterbrein nodig hebt. Wat radicale ideeën zijn genoeg. Het schijnt vrij simpel te zijn een kalashnikov aan te schaffen. Binnen het Amsterdamse criminele milieu weten ze daar alles van.

Het kabinet ziet nu aankomen dat er niet voldoende opvangplaatsen voor vluchtelingen te creëren zijn. Alleenstaande mannen moeten dan maar de straat op gestuurd worden. Hoe zorg je voor meer radicalen op straat?