dinsdag 26 september 2017

VEILIG

De VS worden weer een stuk veiliger: president Trump heeft besloten dat met ingang van 18 oktober a.s. al die Noord-Koreanen die staan te trappelen om naar de VS af te reizen, er niet in komen.

Ook de inwoners van die andere grote bedreiging van de VS, Venezuela, komen er binnenkort niet meer in.

Je zou er om kunnen lachen als je niet wist dat minder gekke presidenten dan Trump tientallen jaren Cuba niet alleen hebben geboycot, maar grotendeels van de buitenwereld hebben afgesloten.

Je kunt best wat vraagtekens zetten bij het democratisch gehalte van de huidige regering van Venezuela, maar Trump wil wel erg ver gaan, als ik NOS.nl mag geloven: De Amerikaanse president Trump heeft gezegd dat hij militair ingrijpen in Venezuela niet uitsluit. Op zijn golfclub in New Jersey zei hij dat Amerika veel opties voor Venezuela heeft, en dat een militaire operatie zeker iets is waarvoor hij zou kunnen kiezen. (...) De Venezolaanse minister van Defensie noemt Trumps opmerking een daad van gekte en vergaand extremisme. Dat is nog tamelijk zacht uitgedrukt.

Wat ik nog het ergste vind: de VS zijn onze NAVO-bondgenoot. Als die gek in het Witte Huis werkelijk met een ander land (Noord-Korea, Iran, Venezuela) slaags raakt, zou hij dan verwachten dat wij hem helpen? Kunnen de regeringen van de NAVO-landen niet gezamenlijk wat druk op hem uitoefenen?