vrijdag 28 september 2012

Stenen

Wat is de overenkomst tussen een rivier in Lapland en het kustwater bij Karpathos? Beide hebben een met ronde, gladde stenen bedekte bodem. In Lapland was dat nooit een probleem, want met mijn bergschoenen aan stapte ik de rivier in en liep naar de overkant. Geloof of niet: van de honderden keren dat ik een rivier doorwaad heb, ben ik slechts drie keer omgevallen. Dat had voornamelijk met de stroming te maken.

Ik had mijn bergschoenen niet bij me vanochtend. In combinatie met een zwembroek zou dat ongetwijfeld veel commentaar hebben opgeleverd. Tot mijn genoegen zag ik dat er een soort tegelpad was aangelegd, net onder de waterspiegel. Je raadt het al: die tegels worden net zo glad als de stenen, dus binnen de kortste keren ging ik onderuit. Overeind krabbelen viel ook niet mee, maar gelukkig werd mijn gestuntel vanaf het strand opgemerkt: twee mannen kwamen mij de helpende hand toesteken. Op mijn strandstoel zittend zag ik wat bloedvlekjes op een bovenbeen. Daar was geen wond(je). Dat zat op een pols, maar stelde niets voor. Later ontdekte ik nog wat meer onbeduidende schaafwondjes en een bobbeltje op mijn linkerknie.

Wees gerust: ik ga de zee niet meer in. Ik zal ook niet meer struikelen over de bij de prijs van het hotel inbegrepen slippers. Ik heb een paar simpele teenslippers aangeschaft, die minder kans op struikelen opleveren.

Moet ik concluderen dat ik toch meer geschikt ben voor leven in de vrije natuur dan in de geciviliseerde wereld?

Ontbijt

Het heeft wel iets: ontbijten in de buitenlucht met je voeten bijna in de branding. Het ontbijtbuffet is ruim voorzien en de bediening is bijna irritant servicegericht. Verwacht overigens niet dat ik al even na zessen een blog publiceer, want dat was het hier een uur geleden al en ik sta gewoon op de plaatselijke tijd op, dus als het bij jullie zeven uur is. En dan ga ik eerst ontbijten.

Ik heb overigens net ontdekt dat de wifi niet beschikbaar is op de hotelkamers. Daar moet je gewoon met een kabeltje verbonden worden en daar had ik uiteraard niet op gerekend.

Ik ga straks de temperatuur van het zeewater maar eens uitproberen. Misschien schrijf  ik vanmiddag nog wel wat.