woensdag 13 mei 2015

JURK

Waar ging het ook al weer om bij het Eurovisie Song Festival? Dom als ik ben, dacht ik: Wie zingt er het mooiste liedje? Maar ineens gaat het, althans in Nederland, om DE JURK.


Bij Radio 1 werd gisteren uitgebreid aandacht besteed aan DE JURK waarin Trijntje voor het oog van geheel Europa haar liedje zal zingen, o.a. door modejournalisten. Een daarvan sprak van een "keurige, ingetogen" jurk. Ik ben, dacht ik, geen fatsoensrakker, maar ik zou DE JURK niet direct als ingetogen willen kwalificeren.

Er was ook een journaliste die ervoor vreesde dat DE JURK de aandacht van het liedje zou afleiden. Dat zou best eens kunnen, maar dat zou geen noviteit zijn. De winnaar van het Festival van vorig jaar had er ook alles aan gedaan de aandacht van het liedje af te leiden. Ik ben overigens 'vieze oude man' genoeg om Trijntje aantrekkelijker te vinden dan Conchita.


Ook de schrijvende pers besteedde ruim aandacht aan DE JURK. De Telegraaf had het over een duizelingwekkend diep decolleté. Het AD: de (sic) decolleté zou de uitblinker worden van de avond. De NRC: Het diep uitgesneden decolleté trekt onmiddellijk de aandacht. BN De Stem: De meningen over de zwarte jurk met naveldiep decolleté zijn verdeeld, zo blijkt uit een poll (...) een kleine meerderheid van de bezoekers (53 procent) is overduidelijk: Trijntjes jurk is foeilelijk of te bloot.

Cornald Maas, die op TV veel aan cultuur doet en wel pap lust van het zongfestival, twitterde: Trijntje repeteert in Wenen... Vocaal ijzersterk. En de outfit is ... uhm... gewaagd.

De website van 'televizier.nl' geeft een voor vele(manne)n wellicht vervelende bijzonderheid: De ontwerper sluit uit dat Trijntjes borsten uit haar jurk floepen: "Ze kan een koprol maken en dan nog zit de jurk goed."

Ik heb al geen jaren naar het songfestival gekeken. Maar dit jaar wordt het toch wel echt spannend!