donderdag 1 mei 2014

Overplaatsing

Ook deze blog schrijf ik nog vanuit het ziekenhuis, maar naar het zich laat aanzien kan ik vandaag weer naar huis. Toen ik in het ziekenhuis aankwam, kreeg ik een plek op de afdeling 'Acute opname'. Een luxe plek, want het was een eenpersoonskamer. Vroeger kreeg je die alleen als je ‘Eerste Klas’ verzekerd was. Maar gistermiddag werd ik overgeplaatst naar een vierpersoonskamer op de afdeling longziekten. Ik ben stiekem natuurlijk hartstikke elitair en heb er dus een hekel aan gedwongen te zijn ongewild getuige te zijn van gesprekken die nergens over gaan en nog erger vind ik het als mensen met mij een gesprek aanknopen over een onderwerp dat mij totaal niet interesseert.

Gistren had ik het idee dat ik vandaag weer naae huis zou gaan, maar daar ben il niet meer zeker van. Ik ging gisteren om zeven uur slapen. Ik werd tegen twaalf uur wakker en ded mijn gebruikelijke plasje. Op de korte terugweg naar mijn bed kreeg ik inens weer veel pijn in mijn linker long. Ik bleef een tijdje op de rand van mijn bed zitten, want rechtop zittend heb ik de minste pijn. Toevallig kwam een verpleegkundige langs die vroeg wat er aan de hand was. Dat vertelde ik en dat leverde twee paracetamollen op. Toen de pijn wat gezakt was, ging ik weer slapen. Tegen vier uur werd ik weer wakker met een wat zeurderige pijn. Die is er nog. Gistermiddag zijn er ook weer foto's gemaaakt. Ik hoop straks te horen wat die voor inzicht en verdere behandeling opleveren. Kijk hier later vandaag nog eens voor een mogelijke update.

UPDATE (13:40 uur)
Ze wilden hier me vanmiddag al de deur uit hebben, maar ik vond dat wat erg snel, want dat ik zelf boodschappen zou doen leek ze niet zo handig, vooralsnog. Ik hoef nu pas morgenochtend dit ziekenhuis te verlaten. Verwacht hier niet in de vroege uurtjes een Beggartalk. Als die al verschijnt is dat later op de dag.
x