donderdag 29 september 2011

Maaltijden

Zo, de vloerbedekking ligt er ook. Tenminste, daar ga ik vanuit: toen ik gisteravond rond half negen de flat verliet, waren vier luid pratende mannen bezig de vloeren er mee te bedekken. Ze waren tegen half acht gearriveerd, veel later dan ik verwacht had. Tot mijn verbazing begonnen ze de vloerbedekking op straat uit te rollen. Het bleek dat ze de vloerbedekking daar eerst in hapklare brokken sneden. De rol zoals die uit de fabriek kwam zouden ze in zijn geheel nooit naar boven gekregen hebben. Op mijn vraag wat ze bij regen gedaan zouden hebben, kreeg ik geen duidelijk antwoord. Ze waren het Turks beter machtig dan het Nederlands.

Ik had verteld dat er nog geen verlichting in de flat was. Ze hadden dus een looplamp meegenomen. Die gaf helaas geen licht. Uit nader onderzoek bleek dat er in de woonkamer geen stroom op de stopcontacten stond, want in de keuken werkte de lamp wel. Onderzoek in de meterkast bracht niets van doorgeslagen stoppen aan het licht. Dat werd bevestigd door de inmiddels gewaarschuwde Harry, de behanger en leverancier van behang en vloerbedekking. Die had trouwens tijdens zijn werkzaamheden in de woonkamer wel stroom gekregen voor zijn meegebrachte Senseo-apparaat. De buurman die op de werkzaamheden was afgekomen bood spontaan het gebruik van een verlengsnoer aan. 's Ochtends had ik van de vrouw van buurman, die de toepasselijke naam Lobbes draagt, al twee kopjes koffie gekregen. Ik was namelijk gaan vragen of er een glazenwasser langskomt. Die komt toevallig morgen. Ze zouden hem attenderen op nieuwe klandizie. De Lobbesen betrokken hun appartement al toen het net gebouwd was, in 1992. Zij gingen er vanuit dat ik het ook zou gaan waarderen. Ik neem het wel aan.

Ik was vrijwel de gehele dag in Amsterdam-Noord. Ik heb daar ontbeten met een broodje halve warme worst van de HEMA en geluncht met een broodje ham van la Place van V&D, dat ik op het terrasje in een werkelijk brandende zon heb verorberd. 's Middags kwam Post.nl. de spullen brengen die mij in staat moeten stellen tv te kijken, radio te luisteren en inter te netten. Ik belde dus UPC om een afspraak te maken over de komst van een installateur. "Heeft u signaal?" werd mij gevraagd. Ja, dat wist ik natuurlijk niet. Dat was mij ook niet gevraagd toen ik afspraken maakte over de levering van signaal. Ik ging er in mijn onschuld vanuit dat UPC weet waar ze wat kunnen leveren. Nu moet ik dus wachten tot BCC mijn nieuwe tv gebracht heeft, kijken of die signaal (=beeld) ontvangt en pas daarna kan ik UPC weer bellen, "want als er geen signaal is, moet er eerst een andere monteur komen." Waarom maken ze die monteurs niet multifunctioneel?

Ik kon met Harry mee terugrijden. Die zette mij af bij een kroeg om de hoek, waar ik een pilsje bestelde en mijn avondmaal genoot: een tosti, want meer was er niet in huis. Maar tegen alle wettelijke regels in, mocht ik daar wel een rokertje opsteken.

Om twaalf uur komen de verhuizers inpakken. Benieuwd hoe dat verloopt.
x