dinsdag 20 september 2016

CAMERA

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig continu een camera bij zich. Dat is vooral daarom reuze handig, omdat je dan meteen op elk gewenst moment met partner, kinderen, vrienden of zakenrelaties kunt communiceren. Het is naturlijk ook fijn dat je, wanneer je 's avonds thuis over je belevenissen van die dag wilt vertellen, je verhalen met beeldmateriaal kunt verlevendigen.

Wat er ook op straat, of waar dan ook in de publieke ruimte, gebeurt, er is tegenwoordig altijd wel iemand die dat op beeld vastlegt. In nieuwsuitzendingen zie je dan ook steeds vaker meestal zeer onduidelijke beelden die geacht worden het nieuws te verduidelijken. Het maakt vooral duidelijk dat het moeilijk is duidelijke beelden te maken als je met zo'n klein cameraatje in een menigte staat die van alle kanten tegen je aanduwt. Ik vermoed trouwens dat de omroepen best bereid zijn iets te betalen voor die amateurbeelden.

Het kan natuurlijk nog gekker. Wll jij kunnen opscheppen dat jouw beeldmateriaal op tv te zien is geweest, maar gebeurt er nooit iets spannend in jouw omgeving? Bedenk dan zelf iets leuks, film het en stuur het naar een regionale omroep. Die willen altijd graag wat 'klein' nieuws, wat gezelligs, tussen alle dagelijkse narigeheid door brengen. Dus, ik zag het gisteren bij Noord-Holland TV, je vriendin met wie je al jaren samenwoont en met wie je al een kind hebt, gaat de Dam tot Damloop lopen. Vlak bij de finish sta jij met je broer of vriend. Die laatste moet namelijk filmen dat jij je vriendin tegenhoudt, je knielt voor haar neer en (Verrassing!) vraagt haar ten huwelijk. Ontroerende beelden, toch?