donderdag 14 juni 2012

Oranjegedoe

Zou iemand tegen Bert van Marwijk willen vertellen dat de uitdrukking NIET luidt: "Never change a losing team!"

Ik heb gisteravond niet de complete nabeschouwing gezien en ik heb ook niet naar Studio Sportzomer gekeken. Daar staat tegenover dat ik al om 17.00 uur voor de buis zat om naar het NOS EK-journaal te kijken, waar ze maar vast aan de voorbeschouwing begonnen waren. Daar gingen ze mee door in de rust van  Denemarken-Portugal. Daardoor kon ik getuige zijn van de onvergetelijke (LIVE!) beelden van een nog compleet lege kleedkamer van het Nederlandse elftal en van de spelersbus op weg naar het stadion. Dat team van de NOS mist werkelijk geen kans om ons de relevante beelden van UEFA Euro 2012 te tonen.

Achteraf was het goed Van Marwijk te horen zeggen: 'We hebben tegen Denemarken niet slecht gespeeld. Integendeel!" Tegen Duitsland hebben we ook goed gespeeld. Van Persie heeft zelfs een doelpunt gemaakt. Jammer alleen dat de Duitsers er één meer maakten.

Maar gelukkig is mij - en de rest van alle Oranjefans - bij herhaling verzekerd dat we nog altijd de finale kunnen halen en zelfs Europees kampioen kunnen worden. Als de Duitsers maar zo vriendelijk willen zijn van Denemarken te winnen en 'wij' met voldoende verschil in doelpunten van Portugal winnen. Gelukkig loopt Ronaldo net zo veel kansen te missen als Van Persie, Robben en Afellay. De beroemde Duitse strateeg Von Clausewitz heeft eens gezegd; "Maak de flanken sterk!" Daar zouden Afellay en Robben voor moeten zorgen, maar dat is er nog niet uit gekomen. Die jongens lopen voortdurend naar binnen.

Zoals gebruikelijk sliep ik gisteravond enkele minuten nadat ik naar bed was gegaan. Ik ben niet gillend en badend in het zweet wakker geworden. Ik hoop alleen dat Van Marwijk tegen Portugal weer hetzelfde elftal het veld in stuurt. Dan zijn we tenminste af van al dat Oranjegedoe.
x