woensdag 22 augustus 2012

Huisarts

Gistermiddag was ik in de stad en ik besloot daar een hapje te eten Even na achten begon ik aan de fietstocht naar huis. Vanuit de Nieuwe Spiegelstraat linksaf de Keizersgracht op slaand kwam ik ten val. Waarom weet ik niet. Dat gebeurt me nu eenmaal.

Het was geen spectaculaire val. Er waren nergens bloedende wonden en ook de fiets was niet beschadigd. Alleen mijn rechter duim voelde wat pijnlijk aan, maar ik kon probleemloos naar huis fietsen. Stuur, remmen en versnelling kon ik gewoon bedienen. De keren dat ik vannacht, zoals gebruikelijk, wakker werd, deed de duim nog steeds pijn en dat is ook nu nog het geval.

Bij fysieke problemen ga je naar de huisarts, maar moet ik dat nu doen? Als ik de duim bevoel, voel ik niets wat aan een breuk doet denken. De duim is niet dik en er is geen sprake van een blauwe verkleuring die op een bloeduitstorting kan wijzen. De meest voorkomende handelingen kan ik gewoon doen, al heb ik nog niet veel gedaan. Ik snuit mijn neus - en dat doe ik nogal vaak - met de linker- in plaats van de rechterhand, want pijn wil ik toch voorkomen. Ik kijk het tot a.s. dinsdag aan. Dan heb ik toch al een afspraak met de huisarts om mijn bloeddruk weer eens te controleren. Het zal wel een simpele kneuzing zijn. Misschien helpt paracetamol.
x