vrijdag 29 september 2017

IDENTITEIT

Je zou denken dat de vier beoogde regeringspartijen andere, belangrijker zaken aan hun kop hebben, maar nee, hoor: ze hebben inmiddels ook beslist dat de middelbare schooljeugd minstens één keer verplicht het Rijksmuseum en de Tweede Kamer bezoeken. De schooluitjes, schrijft Het PAROOL, zijn onderdeel van een breder cultuurpakket. Ook de extra aandacht voor de Grondwet en het Wilhelmus zijn daarin opgenomen.

Je zou haast denken dat de PVV een van de partijen is die deze coalitie gaat ondersteunen. Laten we wel wezen, de PVV heeft ervoor gezorgd dat 'we' ineens bang zijn onze cultuur en identiteit te verliezen doordat we overspoeld zullen worden door de tsunami van moslims die onze kant opkomt.

CDA en ChristenUnie zien natuurlijk niet alleen de Nederlandse cultuur, maar ook hun godsdienst en kerken bedreigd. Stelletje kleingelovigen! Hebben zij er echt zo weinig vertrouwen in dat de Here Here der Heirscharen ons land, onze kerken en onze identiteit wel tegen die tsunami zal beschermen?

VVD D'66 zouden beter moeten weten. Maar ja, ze zullen wel bedacht hebben dat er volgend jaar (gemeeenteraads)verkiezingen gehouden worden en dat de PVV in diverse gemeenten gaat meedoen. Dan moeten ze de kiezers wel tijdig laten weten dat zij ook bezorgd zijn over het verlies van culturele identiteit.

Ik vraag me trouwens wel af waarom de schoolkinderen alleen maar naar het Rijksmuseum moeten. Daar vlakbij staan er nog twee. Wat dacht je van de Zaanse Schans? Het Zuiderzee Museum en het Openluchtmuseum schijnen ook de moeite waard zijn. En op de Hoge Veluwe kun je een bezoek aan cultuur en natuur combineren. Als de scholieren de Tweede Kamer bezocht hebben, kunnen ze ook nog even het Panorama Mesdag meepikken. Daarna op de Pier bij Scheveningen uit volle borst het Wilhelmus zingen!