zondag 23 december 2012

Tevreden

Het duurt ook iet lang meer en dan zijn we al weer aan de jaarwisseling toe. De afgelopen jaren nam ik me steeds voor me niet voor te nemen te stoppen met roken. Dat hoef ik dit jaar niet te doen, want wat ik bijna een jaar geleden niet kon voorzien is dan toch gebeurd. Ik heb al langer dan twee maanden niet gerookt en het heeft mij eigenlijk niet eens veel moeite gekost. De 'credits' daarvoor schrijf ik niet aan mezelf toe, maar aan de farmaceutische industrie die een prima pilletje in elkaar heeft gezet. Gisteren heb ik de pilletjes voor de laatste reeks van twee weken aangeschaft. Daarna moet het verder zonder hulpmiddelen lukken.

Zo af en toe wordt mij belangstellend gevraagd of ik me nu ook beter voel. Nou, niet echt! Ik heb zelfs de afgelopen weken een aardige bijdrage geleverd aan de stijging van de kosten van de gezondheidszorg. Ik vrees dat Agis niet erg blij met me is. Afgelopen woensdag zijn mijn longen wat uitgebreid onderzocht. De volledige uitslag hoor ik pas op 7 januari, maar wat al wel duidelijk is, is dat ik niet voldoende uitadem, waardoor er ook weer te weinig frisse zuurstof naar binnen kan. Ondertussen ben ik met de fysiotherapeut druk bezig de door mij te lopen afstand (zonder bij een etalage stil te staan) te maximaliseren. De fysiotherapeut is tevreden over mijn prestaties, dus dat zal ik dan ook maar zijn.

Intussen weet ik ook dat ik geen 1.76 m lang meer ben, zoals nog altijd op mijn identiteitskaart staat (dat staat er al sinds mijn allereerste paspoort, dat ik op vijftienjarige leeftijd nodig had voor een reisje naar België). Ik ben nog maar 1.74 m. Waar eindigt dat?

=========================
Ik heb 69 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
=========================
x