donderdag 16 mei 2013

Rechts

Om 10.00 uur mocht ik gisteren weer het ziekenhuis verlaten. Er was nog wat bloed geprikt Dat moest eerst nog even gecontroleerd worden en dat nam nog een uur in beslag. Toen kon dat vermaledijde infuus verwijderd worden. Het dotteren gebeurde vanuit een gat dat gemaakt was in de slagader in mijn rechter lies. Ik verkeerde dus in de verwachting dat mijn rechter been gedotterd. Maar plotseling voelde ik pijn in mijn linkerbeen. Dat riep ik dus maar even en toen hoorde ik dat die pijn veroorzaak werd doordat een ballonnetje werd opgeblazen waardoor het bloedvat werd afgesloten. Het lijkt me toch logisch dat ze even vertellen dat het dotteren van links naar rechts en van rechts naar links gaat. Toen ze aan het rechterbeen wilden beginnen, hielden ze al gauw op. Het was kennelijk moeilijk een bepaalde bocht te maken. Als je daar ligt ben je niet direct in de stemming om een uitgebreid verhaal te vragen over die bocht.

Ik moet trouwens geen al te hoge verwachtingen van de effecten van het dotteren hebben. In het bed naast het mijne lag een vrouw van 65 die afgelopen december gedotterd was. Maar nu, vijf maanden later, bleek het al weer nodig te zijn. Ik zal proberen optimistisch te blijven. Gistermiddag ging ik, voor het eerst weer lopend, naar Albert Heijn. Ik had geen pijn in de benen, ook rechts niet, wel in de rug, maar dat zal te maken hebben met te weinig oefening de laatste weken. Volgende week dinsdag hoop ik meer te horen, ook over het dotteren van het rechter been.

Als je in een ziekenhuisbed ligt komen ze diverse malen per dag je bloeddruk en temperatuur meten. De onderdruk varieerde van 64 tot 77. Volgens mij is die in jaren niet onder de 80 geweest. De bovendruk lag steeds in de buurt van de 150, de al jaren bij mij gebruikelijke waarde. En dat ik echt in het ziekenhuis heb gelegen kun je hier zien:x