vrijdag 3 april 2020

VAKANTIE

Ik hoef geen geplande vakantie af te zeggen. Ik was sowieso niet van plan met vakantie te gaan. Vorig jaar heb ik dat ook niet gedaan. Waarom zou ik één of twee weken in een hotel, pension of bungalow doorbrengen? Thuis heb ik alles bij de hand en kan ik me gedragen zoals ik wil.

Voorgaande jaren heb ik nog wel eens twee weken doorgebracht in een bungalow, maar dat was op een naturismepark. Ik vind het nou eenmaal lekker om een hele dag in mijn blootje te lopen. Dat kan niet in mijn directe omgeving en om nou elke dag naar een naaktstrandje in 't Twiske te gaan is ook weer zo war.

Er is trouwens nog een reden om niet bloot rond te lopen. Sinds ik een keer aan het boezemfibrilleren was, gebruik ik dagelijks het medicijn amiodaron, waarover apotheek.nl schrijft:
Uw huid kan overgevoelig worden voor zonlicht. U kunt hierdoor huiduitslag krijgen en uw huid kan rood worden en gaan jeuken. Uw huid kan ook blauwgrijs worden op die plaatsen waar de zon op schijnt. Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor en blijf zo veel mogelijk uit de zon.

Sinds ik dat medicijn gebruik, ga ik zelfs niet met blote armen de deur uit. Ik heb expres wat T-shirts met lange mouwen gekocht.

Los van al het voorgaande: ik heb toch het hele jaar door vakantie.