vrijdag 28 december 2012

Trend

Ik doe nooit mee met iets wat geacht wordt een trend te zijn. Ik bedenk zelf wel wat ik leuk of aangenaam vind. Maar ook de trends kun je 'regelen'. Daar komt zelfs een geheel nieuw 'social medium' voor, las ik in de Volkskrant. 'Upcoming' gaat het in goed Nederlands heten. 'Het meest innovatieve publishing platform van Nederland', moet het worden (...). Upcoming moet het Nederlandse antwoord worden op populaire internationale sites als Buzzfeed.com, Cracked.com en Upworthy.com. Het zijn verzamelplaatsen vol opmerkelijke foto's, filmpjes, lijstjes en artikelen die vervolgens handig gedeeld kunnen worden via sociale media als Facebook en Twitter.

We moeten dus vooral meedoen met wat ze in het buitenland (vooral de VS) doen. We moeten de Moslims, de Polen, de Bulgaren en nog meer vreemd volk vooral buiten onze grenzen houden, want die brengen onze volkseigen cultuur in gevaar. We laten al veel te veel door 'Brussel' regelen. Maar Facebook en Twitter laten we zonder enig probleem toe. En het zal je toch niet gebeuren dat je met de verkeerde schoenen of het foute bloesje op een feestje verschijnt, omdat je vergeten was  'Upcoming' te checken.

Bij Upcoming is het straks de bedoeling dat er door middel van speciale techniek 'realtime wordt gedetecteerd wat er online trending is'. 'Onze redactie maakt daar vervolgens toffe content bij. Op een positieve, persoonlijke en prikkelende manier brengen wij de populairste updates die altijd de moeite waard zijn om te delen.' (Onderstreping toegevoegd.) Ik wordt al onpasselijk als ik zo'n mengelmoesje van Engels en Nederlands lees.

x