donderdag 7 juni 2012

Neutraal

Onlangs heeft de Eerste Kamer de nieuwe Telecomwet aangenomen. Die verbiedt internetproviders websites te 'filteren', d.w.z. websites die de provider om wat voor reden dan ook niet aanstaan niet door te geven. Netneutraliteit heet dat. We willen hier immers geen toestanden als in sommige dictatoriale landen waar de overheid uitmaakt welke websites de burgers niet mogen zien.

Netneutraliteit is tegen het zere been van behoudende christenen. Die hebben namelijk opgemerkt dat er ook nogal wat seks op het internet te vinden is en stel je nou eens voor dat onschuldige christelijke kindertjes daar naar kijken. Ik zou niet graag de christelijke pappa's de kost geven die af en toe eens onderzoeken waarom die sekssites zo slecht zijn. Je moet toch weten waartegen je je kinderen behoedt.

Nu zijn er enkele christelijke providers die alles wat vies en voos is voor hun klanten weghouden. Die mogen dat nu ook niet meer doen. Een motie om 'ideële filtering' mogelijk te maken werd door de Eerste Kamer verworpen. Wordt hier nu weer de christelijke vrijheid van meningsuiting beknot? Het genezen van homo's wordt ook al niet meer door de ziektekostenverzekeraars vergoed.

Ik begrijp die christelijke ouders niet. Ze kunnen op hun eigen pc, als die ook door de kinderen gebruikt wordt, zelf software installeren die alle viezigheid tegenhoudt die de provider doorgeeft.  Hun kinderen kijken wel op de pc van (de ouders van) hun vriendjes en waarschijnlijk weten ze heel wat  beter dan paps en mams met alle mogelijkheden van hun smartphone om te gaan. Het is af en toe bijna ontroerend om te zien hoe die christenen hun eeuwenoude strijd tegen de bierkaai volhouden.
x