woensdag 26 augustus 2020

OPVOLGERS

Alsof er wereldbelangen op het spel staan, zoveel aandacht wordt besteed aan een serie talkshows die nog van start moet gaan. 'De Vooravond' moet DWDD doen vergeten. Renze Klamer en Fidan Ekiz moeten in de schoenen gaan staan die Matthijs van Nieuwkerk op NPO! heeft laten staan.


Dat zijn "big shoes to fillt" zegt Ekiz tegen het AD. Het wordt algemeen als een wel zeer zware opgave beschouwd, de leegte opvullen die Matthijs heeft achtergelaten. Dat is bijna net zo moeilijk als Jezus opvolgen. Ik mis van Nieuwkerk net zo erg als Jezus, helemaal niet dus. Ik vond hem vooral irriterend.

Ik heb af en toe stukjes van een show met Klamer gezien. Als ik daaraan terug denk, zou ik het niet erg vinden als Fidan De Vooravond alleen zou  presenteren. Klamer: ,,Het grootste verschil met DWDD is dat wij er zitten. Flauw hè?! Dat mag je wel zeggen, ja.

Ook hier weer de veel gehoorde klacht: DWDD was 'teveel Amsterdam'. Wij gaan ons niet afzetten tegen onze voorganger, maar we gaan het wel op onze manier doen en proberen daarbij meer een afspiegeling van Nederland te laten zien. Je merkt dat daar ook behoefte aan is. Wij gaan echt ons best doen in de gastenkeuze niet alleen naar de gebruikelijke kaartenbak te grijpen." Alsof je een premier hoort die er 'voor alle Nederlanders' wil zijn.

Het is mij nooit opgevallen dat DWDD teveel Amsterdam was. Ik geloof niet dat de reden daarvoor was dat ik zelf Amsterdammer ben. Ik had meestal geen idee, waar al die gasten vandaan kwamen. Hoeveel kijkers wisten dat wel? Ik ben er overigens helemaal niet tegen dat Fidan en Klamer het platteland wat meer aan het woord zullen laten.