donderdag 27 april 2017

HOERA!

Vind jij dit ook een van de mooiste vrije dagen van het jaar? Vind je het ook fijn voor de zoveelste keer te kunnen kijken naar een familie die, onder strenge beveiliging, door een daarvoor uitgekozen gemeente wandelt en daarbij naar allerlei folkloristische activiteiten of eigentijdse min of meer artistieke optredens kijkt.

Om de een of andere reden kunnen 'we' er geen genoeg van krijgen. Als elk land hebben we een staatshoofd nodig, maar waarom moet die eeuwenlang uit dezelfde familie komen? Beschikt die familie over bijzondere genen die ze zo geschikt maakt voor die functie? Waarom is de oudste altijd meer geschikt dan een van de volgende.

Uit een enquête van Eenvandaag onder zo'n 20.000 Nederlanders blijkt dat 70% van mening is dat Willem-Alexander "Weet wat er speelt in het land". Hoe weten ze dat? Hoeveel van die 14.000 mensen hebben hem ooit in levende lijve ontmoet en met hem gesproken om erachter te komen dat hij weet wat er speelt?

Bij 'De Speld' (Ik kijk er te weinig naar.) schreven ze: Willem-Alexander is weer stilzwijgend met een jaar verlengd. Nederland is namelijk opnieuw vergeten hem op tijd stop te zetten. Slordig.

En gisteravond was er natuurlijk dat interview. Ja, ik heb het helemaal gezien. Was er iets bijzonders aan? Volgens mij had je hetzelfde kunnen horen van bijna iedere willekeurige Nederlandse man die vandaag vijftig wordt. Die heeft geen broer verloren t.g.v. een lawine, maar misschien door een 'gewoon' verkeersongeluk. Zijn vader had mischien geen depresssie, maar kanker. Maar ja, we kunnen niet allemaal op tv geïnterviewd worden als we vijftig worden.