donderdag 15 september 2011

Dienstauto

Tijdens de laatste Statenverkiezingen had de PVV in Limburg zich gekeerd tegen "die dure dienstauto's". Het doet het altijd goed bij de burgers als je vindt dat die bestuurders maar geld uitgeven aan flauwekul. Want behalve de auto die geld kost, heb je ook een chauffeur nodig die geld kost. Daar zou de PVV niet aan meedoen.

De PVV werd groot genoeg om mee te doen in het college van Gedeputeerde Staten, met twee gedeputeerden. Die zijn nu een tijdje bezig en wat willen ze? Precies: een dienstauto. En zal ik eens wat vertellen? Ik ben het nog met ze eens ook.

Bestuurders hebben een druk bestaan. Ze moeten ook wel eens op pad. Terwijl je een auto bestuurt kun je niet veel andere nuttige dingen doen. Op de achterbank van de auto kan dat wel, al is het maar stukken lezen. Bestuurders moeten ook nog wel eens 's avonds op pad. Als dat volgt op een toch al drukke dag, is er een redelijke kans dat ze wat vermoeid en slaperig huiswaarts keren. Dan is het niet handig achter het stuur van een auto te gaan zitten.

Zelfs een redelijk links type als ik heeft zich al lang geleden laten overtuigen van het nut van die schijnbaar luxe dienstauto. De PVV kan dat ook weten. Maar met populisme trek je meer stemmen dan met alledaagse redelijkheid. De PVV-stemmers zullen erachter gaan komen dat hun partij zich niet alleen bij dienstauto's uitsluitend door populisme heeft laten leiden.
x