zaterdag 15 juni 2019

VERLEGEN

Mijn blog van gisteren had een wat kritische ondertoon, geloof ik. Vandaag begin ik positief. Als er koffie wordt rondgebracht, wordt daar ook een koekje bij geleverd.

Donderdagavond at ik mijn eerste avondmaaltijd hier. Dat was in de eetzaal, niet echt een zaal, meer een ruime kamer, waar drie tafels staan, aan elk waaraan vier personen kunnen zitten.

Ik had een merkwaardige ervaring. Ik ben zelf de jongste niet meer, maar ik vond al die andere mensen er zo oud uitzien. Aan geen van die tafels werd uitbundig geconverseerd. Er werd eigenlijk nauwelijks geconverseerd. Dat mag ik natuurlijk ook mezelf aanrekenen, maar ik ben nu eenmaal niet het type dat in 'nieuw' gezelschap een conversatie op gang zal brengen. Als kind was ik zeer verlegen en daar ben ik nooit helemaal overheen gekomen.

Er zijn diverse eetkamers en donderdagavond zat ik in de verkeerde. Ik mocht wel blijven zitten, maar verder zou ik naar de juiste moeten gaan. Daar ging ik gisterochtend dus voor het ontbijt heen. Ik nam plaats op een onbezette stoel, gebruikte mijn ontbijt en vertrok weer. Bij de lunch gistermiddag ging ik aan een andere tafel zitten. Terwijl ik aan het eten was kwam er een soort 'hoofd toezicht maaltijdgebruik' binnen, die riep: "Meneer Van Wijk u ziet niet op uw eigen plek." Ik riep terug: "O, ik wist niet dat ik hier een eigen plek had." Het schijn belangrijk te zijn dat ik op een vaste plek zit bij het uitdelen van medicijnen. In dit verband lijkt een vaste plek handig als medicijnen worden uitgedeeld in de Ziggodome. Maar in een ruimte met drie tafels voor vier personen moet ik toch vrij snel te spotten zijn. Als ze "Van Wijk?" roepen, roep ik direct "Hiero!" Overigens, toen ik vanochtend even na zes uur opstond lagen de medicijnen voor die dag al op mijn tafel.

Gistermiddag heb ik onder het toeziend oog van een fysiotherapeute de eerste oefeningen gedaan die tot een volledig herstel moeten leiden. Ze liet ook papieren achter waarin allerlei oefeningen beschreven worden die ik de komende dagen op ieder moment dat mij uitkomt kan uitvoeren.