maandag 26 april 2010

Lente

We hebben het eerste echte lenteweekend van dit jaar achter de rug. Dan kan je dus niet voortdurend aan je pc zitten om een blog te schrijven. Ik heb door de stad gewandeld en getramd. Het viel me daarbij op dat ik op veel plaatsen duidelijk van gemeentewege geplaatste bordjes zag, kennelijk ter voorbereiding van Koninginnedag, dat vrijhandel en commerciële verkoop aldaar niet was toegestaan. Ik zal ze geen van beide missen, want op Koninginnedag ga ik nooit de stad in. Die laat ik dan graag over aan de provincialen.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt op diverse terrasjes, waar ik overigens geen druppel alcohol genuttigd heb, te lezen, wat ik het merendeel van de rest van het weekend ook thuis deed. In twee dagen heb ik dus - zo ongeveer als laatste geïnteresseerde Nederlander - de alom geprezen thriller 'Mannen die vrouwen haten' van Stieg Larsson gelezen. Ik kan dus niet ontkennen dat het boek zo is geschreven dat je tot het eind blijft doorlezen. Toch heeft de criticus in mij wat twijfels bij dit boek, maar daar moet ik nog wat verder over nadenken. Dus misschien later meer daarover.

Verder constateerde ik bij het opstaan (vlak vóór zes uur) dat de temperatuur in huis 20,5 graden was, hoewel de thermostaat lager stond. Die kan dus tot ergens in oktober nog veel lager.

x