zondag 24 mei 2015

BEDEKKING

Hoe vaak zal het nu voorgekomen zijn dat iemand met een integraalhelm of bivakmuts op zijn/haar hoofd gebruik wilde maken van het openbaar vervoer, of een school, ziekenhuis of overhoudsgebouw binnen stapte? Ik vermoed niet heel erg vaak. Toch wordt het binnenkort verboden en kan overtreding van dat verbod je zomaar € 405,00 kosten.

Terecht wordt de hierbedoelde wetgeving in de wandeling het 'boerkaverbod' genoemd, want daar is het om begonnen.


'We', in het bijzonder Geert Wilders en consorten, willen niet dat er (maximaal) 500 vrouwen in Nederland een boerka of nikab dragen. Alleen die verbieden lijkt te veel op aantasting van de vrijheid van godsdienst, dus worden de integraalhelm en de bivakmuts er maar bij gesleept.

Je zal mij niet horen zeggen dat ik het dragen van een boerka of nikab toejuich. Het is een door mannen bedachte en geëiste gewoonte. Ik zou het mijn vrouw, hoe mooi en aantrekkelijk ze ook was (en dat was ze!) niet willen aandoen. Bovendien gunde ik iedere andere man naar 'mijn' mooie vrouw te kijken.

Op straat mag je nog wel gezichtsbedekkende kleding dragen. Dat is wel handig, want dan mag je, voorafgaande aan je overval op een juwelier of andere middenstandszaak vast op straat ruim van tevoren je bivakmuts opzetten, zodat je niet zo makkelijk herkend wordt op de beelden van bewakingscamera's.