dinsdag 31 juli 2018

KEURIG

Kop in Het Parool: Moord in keurige Beethovenstraat verbijstert publiek. De Beethovenstraat mag je zeker "keurig" noemen. Hij is (grotendeels) een winkelstraat in de rijkste/duurste buurt van Amsterdam, de Apollobuurt. Het is echter niet duidelijk waarom een moord in deze keurige buurt zo verbijsterend is. Het is echt niet de eerste. Veertien jaar geleden werd Willem Endstra, de 'bankier van de onderwereld', voor zijn  kantoor aan de keurige Apollolaan vermoord en volgens mij heeft er nog wel eens een moord 'in de criminele sfeer' plaatsgevonden. In de keurige Apollobuurt zijn alle straten even keurig als de Beethovenstraat. Zou een moord in de Corellistraat (ik noem maar een dwarsstraat van de Beethovenstraat) net zo verbijsterend zijn?

Vanuit mijn slaapkamer kijk ik op een niet zo lange, recht straat. Aan weerszijden staan flats, die naar mijn idee in de sociale huursfeer vallen. In deze straat is, bij mijn weten, nooit iets onvertogens gebeurd, maar ik denk niet dat iemand dit ooit een 'keurige straat' zou noemen. Zal men daar niet verbijsterd zijn door een schietpartij met mogelijke dodelijke afloop?

Vrij recent vond in De Pijp ook weer eens een schietpartij plaats, die 'slechts' gewonden opleverde. Ik heb nergens gelezen/gehoord dat het publiek verbijsterd was.