zondag 12 juli 2009

Kwaliteit

1. Bridget Maasland;
2. Pepijn Padberg;
3. Ryan Reynolds;
4. Scarlet Johansson;
5. Albert Verlinde.
Wat hebben deze vijf personen gemeen? A: ze worden alle vijf genoemd in Trouw van gisteren; B: ik moest googelen om erachter te komen wat voor mensen dat zijn. Waarom wilde ik dat weten? Ja, kijk, Trouw is een kwaliteitskrant. Die schrijft niet over Jan en Alleman en plaatst geen onbenullige berichten. Dus als ik de kop 'Huwelijk Bridget wel degelijk rechtsgeldig' zie, wil ik weten wat er aan de hand is. Dus nu weet ik dat Bridget programma's presenteerde bij BNN (o.a. Neuken doe je zo) en tegenwoordig bij RTL. Zij en Pepijn hadden al een kind en blijken 'in het geheim' in Las Vegas getrouwd te zijn. Mocht jij je dus afvragen of dat huwelijk wel rechtsgeldig is, dan weet je dat nu.

Ryan Reynolds blijkt een Canadees acteur te zijn die in een reeks films gespeeld heeft, waarvan alleen 'The Amityville Horror' me iets zei. Ik heb niet het idee dat ik iets gemist heb door 'Two Guys, a Girl and a Pizza Place' niet te zien. Ryan en Scarlet (actrice) zijn getrouwd, overigens ook al in het geniep. Wat brengt hun in het nieuws? Ryan Reynolds wil adoptiekind. Dat wil zeggen: Ryan en Scarlet overwegen ooit een kind te adopteren. Is dat groot nieuws of niet? Nu maar hopen dat ze een beetje snel tot een beslissing komen.

Tenslotte: Albert Verlinde krijgt prijs BNN. Die prijs was het 'Gouden oor' dat Sophie Hilbrand hem overhandigde. Sophie ken ik wel. Die heeft zo'n BN-status dat je haar ook nog wel eens ergens anders dan bij BNN ziet. Hilbrand legde uit dat Verlinde de prijs krijgt omdat hij zijn oor zo goed te luister legt. Albert presenteer RTL Boulevard, weet ik nu. Daar heb je ooit kunnen vernemen, las ik, dat de moeder van Gordon - dat is een zanger die Robijn gebruikt om zijn kleren mooi wit te houden - een TIA had gehad.

Dat zijn dus drie berichten over vijf mensen, waarvan ik me afvraag wat de nieuwswaarde is. Als de president van de VS een TIA heeft gehad, of een oor krijgt aangenaaid door de senaat, is dat nieuws, maar ik hoef niet te weten dat zijn grootmoeder een ingegroeide teennagel heeft. Degenen die daarvoor belangstelling hebben vinden genoeg van hun gading in de Story en de Privé.
x