dinsdag 12 mei 2015

BETALEN

Lang voordat de voetbalclub Ajax bestond werd Amsterdam gesticht. Ajax bestaat pas sinds 1900. Jarenlang had de club een bescheiden stadion in de Watergraafsmeer. Ze wilden wat groters en dat werd dus de ArenA in de Bijlmer. Tegenwoordig schijnt het stadion 'Amsterdam ArenA' te heten.

Vroeger was Ajax een (voetbal)kluppie. Nu is het een beursgenoteerd bedrijf. Er moet dus winst gemaakt worden en elke vorm van inkomsten is dus welkom. Een kop in Het PAROOL luidt dan ook 'Gemeente Amsterdam moet betalen voor naam Amsterdam Arena'. De gemeente heeft, mijns inziens volkomen terecht, nog niet gereageerd op de oproep om geld in de Ajaxkas te storten. Of een naamsverandering nu ophanden is, is onduidelijk, maar Markerink (directeur van de ArenA) wijst erop dat een commerciële naam voor het stadion wel 4 miljoen euro per jaar op zou kunnen brengen.

Volgens mij heeft Amsterdam Ajax en de ArenA niet direct nodig om aan naamsbekendheid te winnen. Ajax mag al blij zijn dat Amsterdam van de club geen 4 miljoen vraagt om zijn ArenA met 'Amsterdam' op te sieren. V&D gaat 'fanshops' van voetblaclus herbergen. Misschien heeft het ook wel 4 miljoen euro over voor de naam 'V&D ArenA'. Misschien kan er een deal gesloten worden met de NS en mag de naam van het nabij gelegen station gebruikt worden: Amsterdam Bijlmer ArenA.

P.S.
6 mei j.l. vertelde de medewerker van de WMO-helpdesk mij dat ik binnen 48 uur huishoudelijke hulp zou krijgen. Inmiddels zijn bijna 3 X 48 uur verstreken, maar ik heb nog geen hulpverlener gezien of gesproken.