vrijdag 22 mei 2015

FLITSLOCATIES

Omdat ik nog nooit achter het stuur van een rijdende auto gezeten heb, heb ik geen idee waarom er mensen zijn die het heerlijk vinden om te 'scheuren'. Ik heb ook nooit een brommer gehad en op de fiets doe ik het altijd rustig aan. Met mijn scootmobiel zal ik ook geen snelheidsduivel worden.

De overheid neemt diverse maatregelen om te hard rijden tegen te gaan. Maatregelen die door veel automobilisten worden beschouwd als 'autootje pesten'. Een van de maatregelen is het op wisselende plaatsen opstellen van flitspalen, waarmee te snel rijden fotografisch wordt vastgelegd.

Er zijn diverse veel beluisterde radiopramma's, vernam ik uit diverse media, die als een soort service aan hun luisteraars bekend maken waar de flitslocaties zich op enig tijstip bevinden, zodat de hardrijders tijdig hun snelheid kunnen aanpassen en zo een boete kunnen ontlopen.

Is het nu, vraag ik mij af, een reguliere taak van de publieke en/of commerciële omroepen hun luisteraars te assisteren bij het overtreden van de wet? Daar gaat het immers over. Het heeft ook iets te maken met 'marktaandeel', want "als wij het niet doen, doen zij het wel". Even doorredenerend kan ik me voorstellen dat de radio doorgeeft waar veel mensen bij elkaar komen: een mooie plaats voor zakkenrollers. Het kan ook  specifieker: "Ahmed B. heeft zo juist zijn huis verlaten om bij zijn favoriete snackbar een patatje oorlog te gaan scoren."