zaterdag 17 maart 2018

LINKS

Eric van der Burg moet opstappen als lijsttrekker van de VVD in Amsterdam. Hij, las ik in Het Parool, is veel te links. De hele VVD in Amsterdam trouwens. "Die lijsttrekker, Eric van der Burg, heeft gezegd dat Amsterdam meer asielzoekers moet opnemen. Absurd!" Die linkse Eric wil ook nog eens dat sociale huurwoningen in de eerste plaats aan zittende bewoners verkocht worden.

Wie is hier eigenlijk aan het woord? Een VVD-kloon van Geert Wilders of Thierry Baudet? Nee hoor, het is een onvervalste VVD-er, een coryfee zelfs. Hij was ooit partijleider van de VVD. Nee, het is niet Hans Wiegel. Er zijn voormalige partijleiders van de VVD die nog ouder zijn. Deze wordt over een paar weken 85. Heb je nou nog geen idee? Frits! Frits Bolkestein!

Oké, ik ben maar een paar jaar jonger dan Frits en ik heb de politiek altijd vrij goed gevolgd. Ik ken Frits dus nog wel een beetje. Maar hoeveel hedendaagse Amsterdammers zullen bij het horen van de naam Frits Bolkestein meteen denken: 'O ja, Frits Bokkestein, was die niet ooit VVD-lijstduwer bij gemeenteraadsverkiezingen.' ja, dat was hij. Maar zullen ze hem nog steeds de leidsman vinden die hen ervan zal weerhouden op die linkse VVD te stemmen? Dat lijkt me wel een goed idee.