woensdag 2 juni 2010

2 juni

Vandaag is het precies 43 jaar geleden dat ik Boukje ontmoette. Een goede gelegenheid om hier het gedichtje te (her)publiceren dat ik een aantal jaren geleden schreef.

Zonder jou

Nog altijd loop ik graag eens langs de grachten.
Toch lijkt het anders, lijkt het wat onaf.
Ooit liepen wij daar, praatten, lachten
En zonder jou is alle glans eraf.

Zo af en toe ga ik wel naar een feestje.
Het was wel aardig, denk ik achteraf.
Dat is de aard nou eenmaal van het beestje,
Maar zonder jou is alle glans eraf.

Ik ga nog wel een tijdje door met leven.
Het lukt me wel. Het is niet echt een straf.
Maar dat wat mooi was lijkt wel weggedreven,
Want zonder jou is alle glans eraf.

x

Goot

Omdat ik geen doorgewinterde 'royaltywatcher' ben, was ik haar al helemaal vergeten: Sarah Ferguson, ook bekend als 'Fergie'. Mocht je haar ook vergeten zijn: ze was van 1986 tot 1992 gehuwd met prins Andrew, de broer van de man die schijnt te hopen dat hij nog voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd een begin kan maken met het werk waarvoor hij nu bijna 62 jaar geleden in de wieg werd gelegd: het koningschap van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Fergie is ook niet meer zo piep, maar kennelijk nog interessant genoeg om een keer bij Oprah (Winfrey) aan te schuiven. (In de republiek USA zijn ze soms nog gekker op royalty dan in Europa.) Volgens Trouw heeft Fergie aan Oprah opgebiecht dat ze een Engelse zakenman aanbood hem voor de niet onaardige som van 500.000 pond (575.00 euro) in contact te brengen met haar ex, handelsvertegenwoordiger van Groot-Brittannië. De zakenman was echter geen zakenman, maar een undercoverjournalist van de Engelse zondagskrant 'News of the World'. (Vergeleken met 'News of the World' is de Telegraaf een kwaliteitskrant.)

Red Fergie het niet meer met de alimentatie die ze ongetwijfeld van Andrew ontvangt? Is ze gewoon op geld belust? Welnee, ze komt er bij Oprah eerlijk voor uit dat ze aan de drank was en "in de goot lag" toen ze met die 'zakenman' sprak. Kijk, voor de gemiddelde lezer van dat boulevardblad is zo'n bericht 'gefundenes Fressen'. De gemiddelde Oprahwatcher vindt alles mooi, leuk en/of interessant wat Oprah in de aanbieding heeft. Maar waarom besteedt Trouw aandacht en ruimte aan dit soort 'nieuws'?
x