zaterdag 22 mei 2010

Relatie

Als je er als jonge vrouw naar algemene (mannelijke) opvattingen aantrekkelijk uitziet word je tegenwoordig een 'babe' genoemd. Zo wordt Eva Jinek in de (digitale) BNN-gids als de 'journaalbabe' aangeduid. Immers, zij ziet er aantrekkelijk uit en presenteert het NOS-journaal. Op 4 maart jl. vroeg men zich in die gids zelfs af of Eva wellicht binnenkort naakt te zien zou zijn in Playboy. Waar de jongelui van tegenwoordig zich al druk over maken.

Nu zal het mij worst wezen welke vrouwelijke BN'er haar fysieke pluspunten onverhuld aan het Nederlandse volk wil tonen. Als ik per se een blote vrouw wil zien neem ik wel een retourtje naar Zandvoort. Dat kost me ongeveer net zo veel als een los nummer van Playboy, maar op het naaktstrand zijn veel meer 'babes' live te zien. Nee, Eva Jinek is in het nieuws omdat ze een relatie heeft met Bram Moszkowicz, de bekende strafpleiter. Nu zal het mij ook worst wezen welke relaties Eva en Bram erop na houden en dat is niet het belangrijkste nieuws. Eva zou in september het nieuwe programma 'Nieuwsuur' gaan presenteren. Maar vanwege die relatie met Bram gaat dat niet door. Ze heeft zich teruggetrokken, volgens Trouw, op aandringen van hoofdredacteur Carel Kuyl van de actualiteitenrubriek. Jinek: (...) "Daarnaast lijkt op de redactie van het programma onvoldoende draagvlak te bestaan voor mij als presentator vanwege die relatie. Mijn journalistieke integriteit en professionaliteit staan niet ter discussie, maar onder deze omstandigheden wil ik niet werken."

Ik zit niet dagelijks te turven welke welke BN'er in welke actualiteitenrubriek optreedt, maar ik heb niet de indruk dat Bram dagelijks wel ergens te zien is en zeker niet dagelijks in hetzelfde programma. Het is niet ondenkbaar dat 'Nieuwsuur' wel eens aandacht wil besteden aan Bram. Dan laat je dat item dus niet door Eva presenteren. Dat zouden ze zelf waarschijnlijk ook niet handig vinden. Pia Dijkstra was jarenlang presentatrice van het NOS-journaal en getrouwd met de directeur van Schiphol, die ook wel eens in het nieuws was. Daar deed niemand moeilijk over. Wat is er ineens zo buitengewoon aan de relatie Eva-Bram?
X