woensdag 27 mei 2015

VERWIJDEREN

Deze muurschuldering, of 'mural', hangt ergens in Heerlen. In deze gemeente hangen 29 van deze murals. Deze is van een Chileens kunstenaar. Bij The Post Online lees ik: een raadslid zet vraagtekens bij een muurschildering van ‘een moslima met kogels om haar midden en een bloedend hart’. (...) De (eenmans)fractie van dit raadslid bereiken geluiden van mensen die aangegeven in deze tekening een moslima te zien met kogels om haar midden en een bloedend hart? Waarom heeft de tekening geen ogen? Wat stelt het voor ?

Meer in zijn algemeenheid vraagt het raadslid: “Wat is de betekenis van de tekening bij de auroraflat? Kan het college van B&W zich voorstellen dat er groepen zijn die de tekening als aanstootgevend ervaren? Er hangt ook nog ergens een mural die door kinderen als confronterend kan worden ervaren. De gemeente moet nu sommige muren herzien of laten verwijderen.

Ach, in Heerlen zal ook wel een PVV'er lid van de gemeenteraad zijn, dat elke gelegenheid aangrijpt om iets negatiefs over moslims te zeggen. Nou, nee, het was dit keer geen PVV'er, maar een raadslid voor GroenLinks, dat er in weet te slagen domme vragen aan B&W te stellen. Als Wilders maar lang genoeg volhoudt gaan steeds meer mensen geloven dat hij 'ergens' toch wel een klein beetje gelijk heeft.