zaterdag 10 oktober 2015

CURSUS

Het krijgen van kinderen heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de relatie tussen de ouders. Die doen er alles aan om te zorgen dat hun baby niets te kort komt maar onderschatten veelal de gevolgen van bijvoorbeeld chronisch slaaptekort en meningsverschillen over de opvoeding. En dat kan leiden tot spanningen. (...) Volgens scheidingsdeskundigen ligt er voor gemeenten een taak om ouders hierin te begeleiden. Ze roepen gemeenten op om bijvoorbeeld op het consultatiebureau of de kraamhulp ook de relatie tussen ouders te bespreken. In onder meer Zweden en de Verenigde Staten zijn hiermee goede resultaten behaald.

Daar ging het gisteren over in het programma stand.nl op Radio 1, met name over de vraag: moet de gemeente een cursus verzorgen voor oudes in spe? Ik heb geen kinderen, maar toen Boukje en ik wisten dat onze relatie behoorlijk duurzaam zou worden, hebben we het uiteraard ook ruimschoots gehad over het krijgen van kinderen. Niet lang daarvoor was 'de pil' in gebruik genomen en werd deze door het ziekenfonds vergoed.

Tot zover was ik gisteren al gekomen met mijn blog voor vandaag. Meestal ben ik om zes uur op en schrijf dan verder. Maar vandaag was ik pas net tegen half acht wakker. Tegen die tijd ben ik normaliter al klaar en kan ik klikken op "Publiceren'. Dat lukt nu dus niet meer. Bedenk zelf maar hoe dit blog bezëindigd zou kunnen worden.