zaterdag 11 april 2015

ROKJES

Gisteren was het de eerste echt mooie dag van 2015 en prompt werd er weer alom gepraat en geschreven over 'rokjesdag'. Filmer Johan Nijenhuis, las ik bij nu.nl, maakte van de gelegenheid gebruik om met de verborgen camera 'sfeerbeelden' te schieten in het Vondelpark en op het Museumplein. Die sfeerbeelden zullen onderdeel gaan uitmaken van de film 'Rokjesdag'. Rokjesdag gaat over diverse singles die op de eerste mooie lentedag samenkomen tijdens een kookworkshop in Amsterdam. De film telt vijf verschillende verhaallijnen waarvan er vier op 'rokjesdag' tot een hoogtepunt komen. Deze foto illustreerde het artikel:
Ik neem aan dat in de film, die rond deze tijd in 2016 te zien zal zijn, veel van deze beelden zullen voorkomen. De regisseur was eerder verantwoordelijk voor kaskrakers als Costa, Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Volgens mij zijn dat geen films die je als filmliefhebber per se gezien moet hebben.

Als je googelt met 'rokjesdag' krijg je nog meer foto's als die hierboven te zien. Gaat het nu alleen om de benen, of vooral om de stille hoop op 'net iets meer'?

Ik ben gisteren maar kort buiten geweest, even heen en weer naar AH. Ik heb er niet op gelet, maar het is me ook niet spontaan opgevallen dat er meer rokjes werden gedragen dan tijdens de voorgaande dagen.  En ik begrijp ook niet waar al die opwinding en (mannelijke) verwachting toe dienden. We hebben nog een halve lente en een hele zomer te gaan, waarin het best nog eens een paar dagen mooi weer zou kunnen worden. Dan valt er veel meer vrouwelijk schoon te zien en mogelijk te bewonderen. Die rokjesdag kunnen we dus best missen.