zondag 1 oktober 2017

GRATIS

Ik drink enkele slokjes water per dag, omdat ik nu eenmaal diverse pillen moet slikken. Daarbuiten drink ik zelden water. Nu vinden ze bij KASSA dat in horecagelegenheden  desgewenst gratis kraanwater verschaft moet worden. Wat een onzin!

Ik heb thuis uiteraard kraanwater. Daar betaal ik voor. Ik vermoed dat horecagelegenheden ook moeten betalen voor hun kraanwater. Moeten ze dat nu gratis doorleveren aan hun klanten? Als de klanten thee willen, mag dan alleen het theezakje in rekening gebracht worden?

We kunnen het elkaar lekker moeilijk maken. We spreken af dat kraanwater niet gratis wordt geleverd, maar tegen een prijs van € 0,50 per glas. (Zo duur is kraanwater immers niet.) Zo komt dat ook op de kaart te staan. Weer een probleem erbij: moet de horeca dat dan ook leveren aan klanten die op hun terras komen uitrusten en alleen een glas kraanwater willen?

We hebben hier het geluk dat we prima kraanwater hebben. Ik heb ooit, met Boukje, een fietsvakantie doorgebracht in de Rocky Mountains van Colorado. We bezochten wel eens een horecagelegenheid. Zodra je zat, werden er een karaf water en twee glazen op tafel gezet, gratis en voor niks. Lekker, als je net een flink stuk gefietst hebt? Forget it! Altijd en overal kwam je een chloorwalm tegemoet. Daar heb je hier geen last van. Is het nou echt zo bezwaarlijk om daar een klein bedrag voor te betalen? Je hebt toch ook geld voor het aperitief, de maaltijd en de wijn?