dinsdag 28 mei 2019

EXTREEMRECHTS

Een kleine week geleden schreef ik dit over Thierry Baudet. Ik heb geen lezerspubliek van zodanige omvang dat mijn ideeën op grote schaal becommentarieerd worden, in mij eigen blog, of bij Facebook of Twitter. Dat zal eerder gebeuren met een column in Het Parool van (dr.) Linda Duits, schrijver, publicist en onderzoeker gespecialiseerd in onder andere gender- en mediastudies. Zij zal in ieder geval een groter publiek bereiken dan ik. Het gaat van kwaad tot erger met Thierry Baudet, signaleert Linda Duits. Na alle flirts met extreemrechts hengelt de leider van Forum nu naar de steun van fundamentalistische christenen. (...) Verschillende Amerikaanse staten stelden oerconservatieve wetgeving voor waarmee toegang tot abortus drastisch wordt ingeperkt. (...) Baudet neemt afstand van de individuele keuzevrijheid die onze liberale maatschappij hoog in het vaandel heeft, en pleit voor herwaardering van conservatieve gezinswaarden. In één zin hekelt hij abortus als 'het vernietigen van nieuw leven (in de baarmoeder) om te voorkomen dat de vrijheid van het individu verstoord wordt'.

Duits stelt, naar mijn mening terecht, dat de Nederlandse pers bijzonder laks is als het gaat om extreemrechts. Er verschenen geen hoofdredactionele commentaren die Baudet afwezen. (...)  In het debat tussen Baudet en Rutte (...)  pareerde Baudet een vraag over vrouwenemancipatie simpelweg met ‘Ik ben dol op vrouwen’. Als je mij  vraagt waarom ik kritisch ben t.ov. Matthijs van Nieuwkerk zal ik zeggen dat ik gek ben op talk-show hosts. Aan de andere kant: als je de ideeën van Baudet uitdrukkelijk afwijst wordt je door hem en zijn volgelingen al gauw weggezet als behorend tot de links-liberale elite, die zich niet kan of wil losmaken van achterhaalde opvattingen over vrijheid.

De echte vrijheid wordt gedefinieerd door Thierry Baudet himself, of dat nu om abortus, euthanasie, feminisme of de EU gaat. Drie van zijn discipelen gaan nu in het Europees Parlement hun best doen de EU van binnen uit op te heffen. Kunnen we weer lekker handelsoorlogjes uitvechten. Gaat onze eigen bevolking veel meer betalen voor producten uit andere landen, waarop een importheffing rust. (Zie de prijzen van Chinese producten die de burgers van de VS willen aanschaffen.)

Samen met Thierry en SGP en ChristenUnie terug naar de aloude gezinswaarden: de man verdient in 36-38 uur per week de centjes, de vrouw doet pakweg 112 uur per week het huishouden, voedt de kinderen op en verleent zo nodig mantelzorg aan de (schoon)ouders. Tegen de hoofdredacteur van Quote zei Thierry ooit dat vrouwen meer interesse hadden in familieachtige dingen.

Volgens recente peilingen zou Forum nu 26 zetels in de Tweede Kamer krijgen. Als Rutte III de rit uitzit, worden de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2021 gehouden. Ik  vrees dat Forum dan met nog meer zetels de grootste wordt. Als ik Rutte was, zou ik Forum op zijn huidige omvang 'bevriezen' door de koning het ontslag van zijn hele kabinet aan te bieden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Als leider van de grootste partij mag Thierry als eerste proberen een nieuw kabinet te vormen. Laat hem vooral premier  worden van een coalitiekabinet met een programma, dat zeer teleurstellend voor de stemmers op Forum zal zijn. DE manier om Forum weg te krijgen.