woensdag 30 augustus 2017

ONTMOETING

Een paar dagen geleden schreef ik hier over een 'kunstwerk' aan de Mauritskade. Gisteren zag ik in Het PAROOL weer een mooie. Ik herkende het direct, want het bevindt zich, gezien vanaf mijn flat, aan de andere kant van het winkelcentrum Boven 't IJ.


Dit kunstwerk is gemaakt door Shinkichi Tajiri (1923-2009) en draagt de naam Ontmoetingsplaats. Zo te zien nodigt het kunstwerk ook uit tot even gaan zitten en met een ander bezoeker wat te babbelen of zo. Ik kom niet dagelijks aan die kant van het winkelcentrum, maar toch wel vaak. Gisteren nog, omdat aan die kant mijn apotheek zit en daar kom ik nog al eens.

Gedurende een jaar kwam ik minimaal één maal per week langs deze Ontmoetingsplaats. Bij mijn weten heb ik daar nog nooit iemand, laat staan enkele elkaar ontmoetende iemanden, gezien. De buurt stond aanvankelijk niet zo positief tegenover de komst van het kunstwerk Ontmoetingsplaats. Volgens een informatiebord bij het werk vonden omwonenden het te duur en te kindonvriendelijk. Is het kunstwerk nooit meer over die slechte start heen gekomen? Of hebben de meeste bewoners van Amsterdam-Noord net zo  weinig gevoel voor kunst als ik? Of hebben ze gewoon geen behoefte aan van bovenaf opgedrongen ontmoetingsplaatsen?

EXTRA!!!
Dit vond ik te mooi om zo maar te laten liggen. Dit moet iedereen weten! Michelle Obama is een MAN! In deze video wordt dat overtuigend bewezen. Hoe lang gaat het duren voor eindelijk openbaar wordt dat Donald Trump een VROUW is (nou ja, zeg maar gewoon een BITCH!) Hij zal dan meteen zeggen dat het fake news ia.