donderdag 21 mei 2020

GEVALLEN

Geen diepgravende Beggartalk vandaag.

Ik heb een wat moeizame nacht achter de rug. Om half twaalf trok ik mijn steunkousen uit, met behulp van een apparaat. Daarna ben ik van mijn stoel gegleden en lag ik op mijn rug op de grond. Opstaan in mijn eentje lukt van kanten dus ik drukte op de knop van de alarmeringsdienst. Ik  kreeg al snel contact en beschreef de situatie. Ze zouden hulp sturen. Na een half uur belde ik nog eens, want ik lag niet echt lekker. Ze vertelden dat mijn zuster onder weg was.

Ik heb ooit het telefoonnummer van mijn zus gegeven voor het geval er doorgegeven moest worden dat ik onverwacht in het ziekenhuis lag. Haar bellen met de mededeling dat ik op de grond lag was niet zo handig. Ze woont namelijk in Weesp. Niet geweldig ver van Amsterdam, maar ook niet 'om de hoek'. niet veel later kwam ze inderdaad, samen met mijn andere zus die in Weesp logeerde. Ook met vereende krachten kregen ze mijn niet overeind. Dus ik drukte mijn alarmknop maar weer eens in. Er kwam geen verbinding tot stand. Die kwam  er pas na enkele pogingen.
Ik vertelde dat ik nog steeds (inmiddels ruim een uur) op de grond la en dat ik toch wel graag op een stoel zou zitten of in in bed zou u liggen en of ik nu eindelijk geholpen kon worden. Na ongeveer twintig minuten meldden zich twee dames. Die hadden het varkentje duidelijk eerder gewassen, dus na ongeveer een kwartier lag ik mijn bed.

Morgen bel ik nog even met  die alarmeringsdienst.