vrijdag 21 december 2012

Ondergang

Hebben jullie je nog een beetje voorbereid op wat er vandaag om middernacht gaat gebeuren? Of moeten jullie nog van alles doen? Je weet nooit of er misschien ineens een 'run' ontstaat op flessen water bij de supermarkt. Of batterijen voor zaklantaarns.

Ik vind het ook wat vreemd dat de overheid niets van zich heeft laten horen. Het kan best zijn dat ze het allemaal maar onzin vindt,maar laat dat dan even weten, met redenen omkleed graag. Er zijn immers genoeg mensen die vanavond voor alle zekerheid diep onder de grond gaan bivakkeren, of hun zelfgemaakte ark(je) vaarklaar maken.

Ik laat Gods tsunami maar over Gods akker lopen, want uiteindelijk kun je er toch niets tegen doen. Ik heb me wel zitten afvragen of die oude Maya's er rekening mee hebben gehouden dat het niet overal op aarde tegelijkertijd 21-12-12 middernacht is. Op Vanua Lavu (een eilandje in de Pacific is het vanmiddag 12 uur (onze tijd) al zo ver, maar in Hawaii moeten ze er dan nog bijna 24 uur op wachten. Ik wil maar zeggen: het ligt allemaal toch wat gecompliceerder dan je op het eerste gezicht dacht.

Ik vind ook dat de omroepen, zowel de publieke als de commerciële een kans hebben laten liggen. Geen van hen zendt vanavond de film '2012' uit, waarin een mogelijk scenario voor de ondergang van de aarde geschetst wordt.Het had me wel leuk geleken als die film precies om 12.00 uur overging naar harde werkelijkheid.

=========================
Ik heb 67 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
=========================
x