vrijdag 8 juni 2012

Beelden

Kijk, dat mensen van voetbal houden, vind ik prima. Ik neem ook nog voor lief dat het halve land oranje gekleurd wordt en dat je de tv niet kunt aanzetten of het gaat wel over onze 'helden', of er wordt gespeculeerd over de mogelijkheid dat 'wij' de finale halen en nog winnen ook en dat we winnen van Duitsland, dat we dan  in de groepswedstrijden ook al verslagen hebben.

Maar er zijn grenzen. Ik hoef niet te weten wat die voetballers eten. Ik hoef geen interviews te zien van de vrouw van de ene voetballer met de vrouw van een andere voetballer. Ik begrijp ook best dat de tv beelden wil laten zien bij de informatie die ze leveren. Ik neem direct aan dat het voor de echte liefhebber van vitaal belang is te weten, hoeveel last speler X van zijn hamstringblessure heeft en of hij wel mee kan doen tegen Duitsland, al moet hij dan Nederland-Denemarken aan zich voorbij laten gaan. Dan willen onze nijvere NOS-journalisten graag laten zien of hij aan de training meedoet en op welke manier. Maar helaas: de training is besloten, er mag geen pers bij. Die journalisten geven zich niet zo gauw gewonnen. Dus krijgen we beelden te zien van het enige stukje binnenkant van het stadion, dat vanaf het hoogste punt in de omgeving te filmen is. Maar dat is een stukje tribune en die voetballers lopen op het gras rond, of ze zitten ergens zielig in hun eentje op een hometrainer.

Gelukkig: een volhardende medewerker van Studio Sport heeft ontdekt dat er ergens een raam,althans een opening in een muur, is waardoor je toch die voetballers heen en weer kunt zien lopen.Misschien kunnen de echte kenners aan dat soort beelden conclusies ontlenen, maar zijn de echte liefhebbers nu vreselijk teleurgesteld als ze juist die beelden niet gezien hebben? Gaan die wanhopig op zoek in"Uitzending gemist", om alsnog die nietszeggende beelden te zien?
x