maandag 23 juni 2014

Pad

Ik heb toch wat vergeten bij het inpakken van mijn koffertje: mijn muis en muismatje. Natuurlijk kun je op een laptop werken met het 'touchpad', maar dat vind ik reuze onhandig. Ik zit voortdurend ergens naast.

Gisterochtend zag bij het ontbijt op 'Buienradar' de bui al hangen. Er waren niet veel buien, maar enkele daarvan koersten recht op Winterswijk aan en dat bleven ze ook doen tot een uur of twaalf. Nu vind ik fietsen in de regen niet heel erg, want ik heb goede regenkleding. Maar beginnen in de regen vind ik niet leuk. Veel tijd om te fietsen zou ik dus niet hebben. Dat was ook weer geen ramp, want ik voelde me toch niet in vorm. Ik had om onduidelijke redenen slecht geslapen.

Ik ben hier niet om me te forceren. Ik heb dus rustig aan gedaan. Heb nog wat dutjes gedaan en gelezen. Ik heb een boek bij me van ene Evgeny Morozov: 'TO SAVE EVERYTHING, CLICK HERE'. Het is een kritische beschouwing van alles wat 'wij' of  'ze' allemaal voor mogelijk houden dankzij het Internet. We krijgen oplossingen aangeboden voor problemen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden, zoals adverteerders ons producten aanbieden voor behoeften die ze eerst zelf gecreëerd hebben.

Het is natuurlijk best aardig dat ik ook ver van huis mijn dagelijkse blogje kan publiceren, maar niemand zou het missen. Ik ben jaren lang de deur uitgegaan zonder iPad en laptop en zelfs zonder mobiele telefoon.