woensdag 9 april 2014

Gênant

Bij Blokker en Marskramer kun je een soort trimmertje kopen waarmee je kleine oppervlakken van haar kunt ontdoen. In de commercial wordt o.a. gesproken over het verwijderen van die "gênante haren in je oren". Wat is er eigenlijk gênant aan haren in je oren? Mijn kapster vraagt elke keer als ik mijn haar laat knippen of ze ook de wenkbrauwen moet bijwerken. Ik zeg altijd dat het niet hoeft. Je hoort mij niet zeggen dat ze buitengewoon mooi zijn, maar ontsierend vind ik ze evenmin.

De laatste jaren moet je kennelijk, wil je er nog bij horen, al het haar dat niet op je hoofd groeit verwijderen. Er zijn overigens ook vrij veel mannen die met een volledig kaalgeschoren hoofd rondlopen. Onlangs schreef ik hierover 'hipsters'. Die worden weer gekenmerkt door het feit dat ze een baard dragen. Dat doe ik ook al bijna vijftig jaar. Mijn benen zijn vrijwel haarloos. Daar heb ik zelf niets aan gedaan, dat is puur natuur. Het is een eigenschap die ik van mijn vader geërfd heb.

Om mijn hoofdhaar te laten bijwerken ga ik dus naar de kapper. Mijn baard houd ik zelf bij, eenmaal in de ongeveer 4 weken. Ak het andere haar laat ik ongeremd groeien. Als dat gênant is, het zij zo.
x