vrijdag 22 april 2016

MOEILIJK

Het schijnt voor veel mensen dit jaar moeilijk te zijn een vakantiebestemming te kiezen, zeker als de voorkeur uitgaat naar een zonnig strand. Als het strand al niet bezaaid is met achtergelaten zwemvesten en goedkope bootjes en de schilderachtige pleintjes niet bezet zijn door mensen die een minder idyllische regio achter zich hebben gelaten, kun je elk moment luide ontploffingen of ratelende kalashnikovs verwachten.

Dus wat doe je? Je gaat naar een van de Spaanse costa's. Vroeger ontplofte daar ook wel eens wat, maar de ETA houdt zich al jaren rustig. Ik hoorde bij een of ander tv-programma dat het aantal kampeerbestemmingen in Europa met 20% is gestegen.
 
Ik wil niemand ongerust maken, maar ik heb het idee dat terroristen ook het nieuws in dit deel van de wereld bijhouden. Die horen of lezen dus dat de Europese toeristen niet naar Griekenland, Tunesië, Turkije of Egypte gaan, maar naar Spanje of een tropisch zwemparadijs elders in Europa.

Als mijn conditie het nog zou toelaten, zou ik het wel weten: ik zou weer naar Lapland gaan en daar gaan wandelen met mijn tentje en andere spullen op mijn rug. Terroristen zullen dat eind niet gaan reizen en je treft daar geen massa's aan. Maar ik blijf in Nederland. Heb jij wel eens van Zwartewaal gehoord? Precies! Terroristen ook niet. Bovendien valt een bomgordel nogal op op een naturistencamping.


En dan nog even dit

Gebruik jij vaak scheldwoorden? Hoe denk jij over de 'toelaatbaarheid' van bepaalde scheldwoorden. Doe hier een test.