maandag 26 november 2012

Halal

Eigen Haard, de corporatie waarvan ik mijn flat huur, heeft 188 appartementen aangepast aan de specifieke woonwensen van moslims. Trouw schrijft: Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft nauwelijks moeite met het aanpassen van huizen voor moslims door woningcorporatie Eigen Haard. Dat bleek in het programma Eva Jinek op zondag. Je kon er natuurlijk gif op innemen: De PVV heeft aan vragen aan het kabinet aangekondigd over wat al 'halalhuizen' wordt genoemd.

Het ergste schijn te zijn dat die halalhuizen het makkelijker maken de vrouwen van de mannen te scheiden. Een heel enkele keer kom ik wel eens op 'Nederlandse' feestjes. Dan zie je nog wel eens kluitjes mannen die het over voetballen, auto's of de politiek hebben en kluitjes vrouwen die het over de kinderen hebben. Het is, geloof ik, een verdwijnend beeld, maar laten we nou niet doen of de moslims, wat dat betreft, echt eeuwen bij ons achterlopen. Het ligt bij hun alleen wat principiëler dan bij 'ons'. Reformatorische christenen hebben ook ideeën die de meerderheid van de bevolking niet aanspreken, maar ze hebben wel hun eigen politieke partijen, omroep, dagblad en scholen. De laatste worden met belastinggeld in stand gehouden.

In die halalhuizen kunnen de bewoners ook naar talloze moslimzenders kijken. Dat scheelt in ieder geval 188 van die foeilelijke schotelantennes.


=========================

Ik heb 6 weken niet gerookt. (Wordt vervolgd.)

=========================
x