zondag 6 februari 2011

Kunstgras

Ere wie ere toekomt: de PVV van Geert Wilders gaat zich nu bezighouden met problemen die echt van belang zijn voor onze samenleving. PVV-Kamerlid Richard de MOS wil, las ik in Trouw, dat Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de nodige maatregelen gaat nemen.

Wat is het geval? iedereen die op zondagavond met het bord op schoot naar 'Studio Sport' kijkt - en wie doet dat eigenlijk niet? - weet dat sommige clubs in de eredivisie op kunstgras spelen. Dan krijg je in de loop van het seizoen niet van die kale plekken op het veld, die bij regen ook nog eens modderig worden, wat een vertragend effect op de balsnelheid kan hebben. Richard weet daar alles van want hij is een trouw supporter van ADO Den Haag, dat nog gewoon gras op zijn veld laat groeien. Als trouw supporter spreekt Richard natuurlijk wel eens met John van den Brom, de trainer van ADO. Die heeft een schrijpend onrecht vastgesteld (hij spreekt zelfs van competitievervalsing): ploegen met kunstgras zijn in het voordeel! Zij spelen immers de helft van de competitie op kunstgras en de andere clubs slechts incidenteel. Richard wil dat minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) er bij de KNVB op aandringt een enquête onder de clubs in het betaalde voetbal te houden. Als er niet genoeg draagvlak is moeten de clubs volgens hem van het kunstgras afstappen.

Je ziet nu ook dat de PVV de moderne ontwikkelingen bijhoudt: voordat je hier in het huidig tijdsgewricht  wat voor beslissing dan ook neemt, ga je eerst onderzoeken of er wel draagvlak is. Beleid zonder draagvlak kan echt niet meer. Zo las ik ergens dat Jolande Sap van GroenLinks er nu voor gaat zorgen dat er meer draagvlak voor de missie in Kunduz komt. Zij had wel eerst een besluit genomen - waardoor die missie sowieso zonder draagvlak doorgaat - maar dat is weer een ander verhaal.

Het is ook niet meer 'van dik hout zaagt men planken' bij de PVV. Dus niet meteen een spoeddebat waarin van de minister geëist wordt dat zij kunstgras verbiedt. Nee, de minister zou eens bij de KNVB kunnen aandringen op een enquête. Zelfs de KNVB moet niet meteen aan het verbieden slaan.

Nog even en Wilders laat onderzoeken of er een draagvlak is voor een boerkaverbod.
x