donderdag 26 oktober 2017

BONUS

Op de website van WNL zag ik een pagina over een jongetje van drie maanden met een aangeboren oogafwijking. Als hij niet binnen zes maanden geopereerd zou worden, zou hij de rest van zijn leven volledig blind zijn. De operatie kost € 110.000,00 en kan alleen in Amerika uitgevoerd worden. Daarom weigert de zorgverzekeraar dat bedrag te betalen. De moeder merkt terecht op dat als hij zijn hele leven blind is dat naar alle waarschijnlijkheid de maatschappij nog veel meer zal kosten. "Want dat moet hij naar speciaal onderwijs, hij moet misschien wel een blindengeleidehond, hij moet met een stok lopen en hij moet misschien wel ondersteuning krijgen".

Dan lees je in Het PAROOL over de oud-directeur van de Ambulance Amsterdam, Jan Pierik. Onder de leiding van Pierik zou de reorganisatie zijn uitgemond in een chaos, er verschenen zeer kritische inspectierapporten en de vakbond en de ondernemingsraad zegden het vertrouwen in de directie op.

Oké, er zijn wel meer slechte bestuurders in de zorg. Wat gaat Pierik nu doen? Vanaf 1 november wordt hij wederom directeur, maar dan binnen de ambulancetop van Gelderland-Midden. Logisch, toch?

En dat is nog niet het ergste. Hij ontvangt van Ambulance Amsterdam een vertrekbonus van € 200.000,00. Die wordt verwerkt in de tarieven van de ambulancedienst en dus door de zorgverzekeraars vergoed. Die € 200.000,00 had beter besteed kunnen worden aan de operatie van dat jongetje, maar zo werkt dat kennelijk niet bij de zorgverzekeraars.