donderdag 12 april 2012

Pubers

Ik heb, geloof ik, wel eens een klein stukje 'PowNews' gezien, maar gisteren heb ik de complete uitzending gezien. De bedenkers waren, als ik het me goed herinner, niet tevreden over de wijze waarop de 'oude' publieke omroepen het nieuws en de commentaren daarop brachten: te links en te stoffig, niet meer van deze tijd.

PowNews, las ik ergens, is helemaal "toegesneden op de doelgroep van Nederland 3". Nou, als die doelgroep hier haar nieuws en de commentaren daarop vandaan haalt, is het daarmee nog erger gesteld dan ik toch al vermoedde.

Ik moest denken aan mijn schooltijd. Er wordt een zogenaamde schoolavond gehouden en de leerlingen worden uitgedaagd een stukje cabaret te maken. Een aantal pubers vat het plan op een actualiteitenrubriek na te doen. Dan gaan ze ook 'kritische verslaggever' spelen.
- "Dan ga ik Alexander Pechtold vragen wat wij volgens hem moeten doen met het ontwikkelingsgeld dat voor Suriname bedoeld was. En da ik zeggen dat hij alleen maar zo reageert omdat hij graag minister van Buitenlandse Zaken wil worden."
- "Hartstikke goed, zeg! Dan ga ik met een camera op mijn helm op een mountainbike achter Mark Rutte aan fietsen. Dan moeten jullie wel een aparte cameraman mij weer laten filmen, want anders begrijpt de doelgroep niet dat het als grap bedoeld is."
- "Ik heb een rete cool stukje, waarin piemels vergeleken worden, met plaatjes van echte piemels. Daarin vragen ze aan een zogenaamde deskundige hoe groot de piemel van Mark Rutte is. Dat durven ze zelfs bij BNN niet. En reken er maar op dat er veel gekeken wordt, want direct daarna komt Studio Sport met al die spannende voetbalwedstrijden."

Soms denk ik dat 'ze' gelijk hebben, als 'ze' zeggen dat er bij de publieke omroep geld over de balk gegooid wordt.
x