donderdag 14 februari 2019

RECYCLEN

Een  van de belangrijkste activiteiten die we moeten uitvoeren om de aarde zo goed mogelijk aan 'onze' (klein)kinderen door te geven is recyclen. We moeten zoveel mogelijk spullen/dingen/materialen, al dan niet na bewerking, hergebruiken.

Onlangs kwam ik tot de ontdekking dat je ook immateriële zaken kunt hergebruiken, popsongs bijvoorbeeld. Al een aantal jaren is in de Paastijd een zeer veel bekeken tv-programma The Passion, het verhaal van de rechtszaak tegen J.C. van Nazareth (33), zijn veroordeling, dood en opstanding worden in een stad ergens in Nederland nagespeeld, waarbij o.a. een groot kruis wordt rondgezeuld. Nog veel mooier is dat wat oudere, maar bekende popsongs, die geacht worden min of meer goed te passen bij bepaalde scenes uit die lijdensgeschiedenis door bekende artiesten worden gezongen.

Al die mooie songs kun je natuurlijk nog een keer gebruiken, oftewel recyclen en dan zo dat het toch nog iets te maken heeft met iets wat we allemaal zo prachtig vinden. Wat krijgen we dus? Precies!

THE PASSION IN CONCERT


Dit kun je lezen op de officiële web site: The Passion in Concert is de nieuwe concertervaring tijdens het paasweekend. Jouw favoriete artiesten zingen de mooiste en meest geliefde Nederlandstalige popnummers. In een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten, hits en kippenvelmomenten word je meegenomen in een verhaal dat iedereen raakt.

Ik weet niet of ook dit jaar weer in een Nederlandse stad The Passion gaat woeden. Dat zal haast wel, want een succesformule moet je zo lang mogelijk uitmelken. Anders moet je weer nadenken over iets nieuws. Vermoeiend.

Het duurt niet zo lang meer tot het Pasen wordt, dus de voorbereiding voor The Passion van dit jaar zullen wel al min of meer afgerond zijn. Nu maar hopen dat ze de songs gaan gebruiken die binnenkort in The Passion in Concert te horen zullen zijn, want die zijn sowieso goed voor pakweg anderhalf uur aan kippenvelmomenten.