dinsdag 25 juni 2013

Operatie

Het schijnt dat er veel mensen zijn die zich vandaag heel goed weten te herinneren waar ze precies 25 jaar geleden waren. Wat ze deden weten ze nog beter: naar de finale van het EK voetbal kijken en ze zagen Nederland die finale winnen. In het algemeen weet ik niet waar ik was op een dag waarop een ‘historische’ gebeurtenis (zoals de moord op president Kennedy) plaatsvond. Ik weet wel waar ik op 25 juni 1988 was, maar ik heb die hele voetbalwedstrijd niet gezien.

Op die, voor voetballiefhebbers, historische datum bevond ik mij, samen met een vriend, in Murjek. Murjek? Volgens Wikipedia was in 2005 het aantal inwoners van Murjek 83. Meer dan een gehucht is het dus niet. Toch stopt daar de exprestrein ‘Nordpilen’ van Stockholm naar Narvik. De meeste mensen die daar uitstappen nemen vervolgens de bus naar Kvikkjokk. Dat is ook niet bepaald een wereldstad, maar ik ben er diverse malen geweest, omdat dat het begin en/of eindpunt was van een wandeltocht door Zweeds Lapland.

We moesten die dag een aardig aantal uren op de bus wachten, maar het zal wel duidelijk zijn dat enkele tientallen inwoners geen draagvlak bieden voor een horecagelegenheid.Ware die er geweest en had daar tv aan gestaan en zou men daar naar het EK voetbal gekeken hebben, dan had ik best mee willen kijken. Ik heb dus pas veel later, toen we weer teruggekeerd waren van de vakantie, gehoord dat 'wij' Europees kampioen waren geworden en het heeft nog veel langer geduurd tot ik, in een of andere terugblik, dat befaamde doelpunt van Van Basten gezien heb. Dat zal vandaag ook wel weer te zien zijn bij een terugblik van Studio Sport, maar of ik het dan weer zie weet ik nog niet. Het kan best zijn dat ik nog aan het uitslapen ben van de narcose. Ik moet me namelijk om 9:00 uur melden in het BovenIJ ziekenhuis voor een prostaatoperatie. Ik zeg er ook hier maar bij dat er niets kwaadaardigs aan de hand is, gewoon een oudemannenkwaaltje. Als alles meezit hoef ik maar en dag of twee in het ziekenhuis te blijven. Morgenochtend schijf ik dit blogje dus vanuit het ziekenhuisbed.
x