maandag 5 november 2012

Saai

Politiek gezien is het totaal oninteressant. Als gebeurtenis is het zeker niet spectaculair, in feite behoorlijk saai. Maar om de een of andere reden vond men het ineens noodzakelijk de beëdiging van de nieuwe bewindslieden in het openbaar te laten plaatsvinden en zelfs live op de tv te laten zien. Om 11.40 uur, als ik het goed heb, kun je er getuige van zijn.

Wat krijg je allemaal te zien? Natuurlijk Onze Hare Majesteit. Dan een meneer die een tekst opleest. Vervolgens zullen eerst alle nieuwe ministers, daarna alle nieuwe staatssecretarissen om de beurt roepen "Zo waarlijk helpe mij God Almachtig" of  "Dat beloof ik". Dat was het dan. Daarna komt er echt leven in de brouwerij: Majesteit en ministers gaan naar buiten en gaan daar met hun allen op een trap staan. Dat hebben we eerder gezien, dus daar zou ik ook niet voor thuisblijven. Het zal ook in alle journaals te zien zijn.

Al zou ik per se willen, ik zou het toch niet live kunnen zien, want van 9.00 tot 15.00 uur werkt er niets dat elektrische stroom nodig heeft. Er wordt, ergens buiten, aan het net gewerkt. Vandaar. Vóór negen uur zal ik nog een thermoskan met koffie vullen.

=========================
Ik heb 21 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
=========================
x